Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete

Pető András Főiskola

Hungarikum termék: szellemi hungariukum

– oktatás

– egészségügy

Meglévő értékteremtő tevékenységek értékmentése

A Pető András Főiskola és annak minden gyakorló intézménye sajátos tudományágat, a világhírre szert tett konduktív pedagógiát képviseli, mely módszer közel 70 éves, a felsőfokú, gyakorlatorientált képzése pedig mára már 50 éves.

A Pető András által kidolgozott módszer egyedisége és sajátossága adja annak eredményességét és sikerét, amely okán méltán vált nemzeti érékké. Eredményessége megmutatkozik oktatási-, egészségügyi- és szociális területen egyaránt.

Országosan egyedülálló gyakorlati óraszámmal képezi a jövő konduktorait a Pető András Főiskola. Az 1500 órára csökkent gyakorlati óraszámmal még mindig a segítő pedagógiai szakmák leggyakorlat-orientáltabb képzését nyújtja a Főiskola. A diploma átvételekor a konduktorok már gyakorlott szakemberekként állnak az ország szolgálatába, kielégítve a várhatóan növekvő igényeket és megkönnyítve a leendő munkáltatók terheit, anyagi ráfordításait. A Pető András Főiskola által nyújtott képzés által olyan versenyképes munkavállaló kerül ki az iskolapadból, aki azonnal – többéves továbbképzés és további anyagi ráfordítás nélkül is – képes belépni a munka világába.

A jelenlegi elöregedő társadalomban, valamint a neonatológia folyamatos fejlődése okán az egyre növekvő munkaerőpiac igényeit kell összehangolni a konduktorképzéssel. Cél, hogy a közösség által finanszírozott hallgató itthon is dolgozzon.

1990-ig a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete a duális jellegű képzési formához hasonlóan szerződéses alapon vette fel a hallgatói felét. A hasonló diszciplínák esetében hazai és nemzetközi együttműködésekkel törekszünk növelni a hatékonyságot. Az egészségügyi-, a szociális-, vagy a köznevelési intézetekkel történő képzési szerződéskötések esetén a munkaerőpiac és a képzés arányának egyensúlya is idealizálható. Az ilyen együttműködési szerződésekre lehet építeni, ehhez érdemes forrást rendelni.

A Pető András Főiskola a konduktorképzéssel az egész magyarságnak, így a Magyar Kormánynak is elismerést, hírnevet hoz, miközben a hallgatóknak olyan hivatást adó képesítést nyújt, mely egyediségével elismert és keresett világszerte. Össztársadalmi szinten kijelenthető, hogy a magyar emberek büszkék Dr. Pető Andrásra, akit a konduktív pedagógia módszerével már 2001-ben az „Álmok Álmodói, Világraszóló Magyarok” körébe soroltak, továbbá különös tekintettel a 2006-ban elnyert „Első szellemi hungarikum”-díjra, a Pető-módszer világhírű hatékonyságára. A Pető András Főiskola (Pető Intézet) értékteremtő, értékőrző tevékenységét 2013-ban „Magyar Örökség Díjjal” is és „Príma Díjjal” is elismerték. A Pető András Főiskola minden egyes dolgozója elhivatottan áll a rászorulók szolgálatába, amely az egészlegesség szemléletével az emberben rejlő csoda felszínre hozását tűzi zászlójára.

Elérhetőségek:

Honlap: www.peto.hu


Facebook: Peto Intezet

 

Share