Hungarikum Akadémia 4. Női értékteremtők – 2015. december 3.

12314071_1135580126461768_2775173527504406628_nA Hungarikum Szövetség HUSZ Női értékek – értékteremtő nők II. december 3-i sikeres rendezvényének fővédnöki szerepét ismét Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a védnökséget: Tarlós István főpolgármester vállalta. A rendezvény az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, a Család-, Ifjúsági és Népesedéspolitikai Intézet közreműködésével valósult meg.
A korábbi, hasonló témájú HUSZ rendezvény sikere alapján fogalmazódott meg az igény az előadókban, a HUSZ tagokban és a vendégekben a kiemelkedő női értékteremtők további példakénti bemutatására. „A HUSZ nem különíti el az értékteremtőket nemi vagy más szempontok szerint. Fontos az, hogy az országot, az egyetemes emberi kultúrát szolgáló értékek szülessenek, hogy értéklehetőségeink kiteljesítését minél hatékonyabbá tegyük. Szükséges viszont a női értékalkotókkal hangsúlyosan foglalkozni, mert nem kapnak súlyuknak, jelentőségüknek megfelelő figyelmet, segítséget. – Fogalmazott Birinyi József, a HUSZ elnöke, a Hungarikum Törvény stratégiájának alkotója.
A 4. Hungarikum Akadémián a tudomány, sport, kultúra, művészet területén kiemelkedő 12 női előadó, bemutatkozása gazdagította a programot.


Az Akadémián készült fotók ide kattintva tekinthetőek meg.

Share